Essence Eye & Face Palette 01

Temmuz 05, 2018

Merhabalar!

Bugünkü blog yazımda sizlere Essence markasına ait Eye & Face paletinden bahsedeceğim. Adından da anlaşılacağı gibi hem yüz hem de göz makyajı için üretilmiş bir palet. Özellikle bir kaç günlük seyahatlerde oldukça yararlı olacağını düşünerek aldığım bir palet. 
Bu paletin 2 versiyonu bulunmakta, bendeki 01 numaralı olanı.

Essence Göz ve Yüz Paleti 01

Paletin içerisinde hem göz makyajını yapabilmek adına far olarak kullanılabilecek renkler, hem de highlighter ve allık rengi bulunmakta. Palette çoğunlukla ışıltılı renkler mevcut. Mat gibi görünen renklerin içinde az da olsa hafif bir ışıltı bulunmakta.

Essence Göz ve Yüz Paleti 01

Palette biri daha açık biri bir tık daha koyu 2 adet yoğun ışıltılı higlighter rengi bulunmakta, far olarak da kullanılabiliyorlar tabiki de. Far olarak uygulandıklarında göz altlarına biraz sim dökebiliyorlar ne yazık ki. Alttaki mor olan da aynı şekilde yoğun ışıltılı bir far. Bence paletteki en güzel renk fakat aynı highlighter renkleri gibi göz altlarına sim dökebiliyor uygulama esnasında.

Koyu kahverengi olan farın içinde hafif bir ışıltı bulunmakta, uygulandığında ne tam ışıltılı ne de mat harika bir görünüm sağlıyor. Ben bu rengi bazen tek başına tüm göz kapağıma, bazen gözlerimin katlanma bölgesine bir geçiş rengi olarak, bazen de kirpik diplerimi belirginleştirmek için uyguluyorum. Çok güzel pigment veriyor, geçiş rengi olarak da güzel dağılıyo.

Gri olan renk de aynı kahve olan gibi mata yakın bir görünüm sağlıyor. Hem tek başına hem de geçiş olarak kullanılabilecek bir renk. Sondaki pembe olan ise tabi ki bir allık. Bu rengin de içinde hafif bir ışıltı mevcut. Mata yakın ama tamamen mat bir görünüm sağlamıyor. Hem far hem de allık olarak çok tatlı bir renk. Allık olarak doğal sağlıklı bir görünüm sağlıyor. 

Essence Göz ve Yüz Paleti 01 Swatch

Palette özellikle yoğun ışıltılı olanlardaki göz altlarına sim dökülme sorunu dışında palette hafif bir tozutma sorunu da var fakat farlar performans olarak oldukça başarılılar. Fiyatına göre bence oldukça kullanışlı ve bir kaç göz makyajı dışında ten makyajı da çıkarabildiği için özellikle makyaja yeni başlayanlar için güzel bir palet olacaktır.

Essence'in tüm ürünleri gibi bu paleti de Rossmann, EveShop, Kozmela gibi mağaza veya internet sitelerinde bulabilirsiniz. Paletin şu anki güncel fiyatı 20 TL civarı olması lazım, indirim zamanları 10 TL'ye kadar düşüyor. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. 

Hoşçakalın ^^

Benzer Yazılar

6 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Uyarı!