Kırılan Allık, Pudra, Far Nasıl Preslenir?

Ağustos 15, 2017


Merhabalar!

Bugün blogda sıkıştırılmış toz yapıdaki allık, pudra, far, bronzer, aydınlatıcı gibi ürünlerin kırılıp dağıldıktan sonra nasıl preslenip tamir edileceğinden bahsedeceğim, çok basit bir yöntemle kırılan ürünlerimizi eskisi gibi kullanılabilir bir hale getirmek mümkün. Bu işlem için gerekli en önemli malzememiz saf alkol veya daha kolay temin edilmesi açısından kolonya.

Kırılan Allık, Pudra, Far Nasıl Tamir Edilir?

Öncelikle kırılan pudramızı bir kaşık yardımı ile iyice ezerek tamamen toz hale getiriyoruz, eğer pudranın kabı ezme işlemini gerçekleştirmek için yeterince büyük değilse bu işlemi daha rahat gerçekleştirebilmek için bir tabak yada bir kase kullanılabilir. 

Kırılan Allık, Pudra, Far Nasıl Tamir Edilir?

Daha sonra toz haline getirdiğimiz pudraya, macun kıvamına gelene kadar saf alkol ya da kolonya damlatarak iyice karıştırıyoruz, karışımın fazla cıvık olmasına gerek yok.


Kırılan Allık, Pudra, Far Nasıl Tamir Edilir?

En son macun kıvamına gelen pudrayı kabına tekrar koyarak bir kaşık yardımı ile üzerini düzlüyoruz ve 1-2 gün kurumaya bırakıyoruz. İçerisindeki alkol tamamen uçtuktan sonra pudra eskisi gibi pigmentli ve kullanışlı bir hale geliyor.

Kırılan Allık, Pudra, Far Nasıl Tamir Edilir?

 Alkolün uçup pudranın kuruması 1-2 günü buluyor hemen hemen  ve pudra eskisi gibi kullanılabilir ve pigmentli hale geliyor. Ben bu işlemi daha önce elimde saf alkol bulunmadığından limon kolonyası ile denemiştim fakat alkol uçtuktan sonra kolonyanın keskin limon kokusu kalmıştı bu yüzden bu sefer Johnson's Baby kullandım, kuruduktan sonra daha yumuşak ve hoş bir koku kalıyor.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur, hoşçakalın ^^

Benzer Yazılar

4 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Uyarı!