Base Coat Oje Nedir?

Mayıs 05, 2018

Merhabalar!

Bugünkü blog yazımda base coat yani alt kat ojelerden bahsedeceğim. Peki nedir bu base coat oje? Ne işe yarar? Neden kullanılır? Base coat, şeffaf yapılı bir tırnak bakım ojesi. Tek başına tırnak bakımı ve parlaklık için uygulanabildiği gibi renkli ojelerden önce tırnağı korumak için de uygulanabiliyorlar. Bu şekilde oje ile tırnak arasında bir bariyer oluşturmuş oluyor.
Base coat herhangi bir oje uygulamadan önce tıpkı bir koruyucu katman gibi tırnağa uygulanıyor ve kuruduktan sonra asıl oje base coat ojenin üzerine uygulanıyor. Base coat sayesinde hem oje tırnağa çok fazla zarar vermemiş oluyor hem de ojenin dayanıklılığı biraz daha artıyor. Base coat ojenin bir diğer artısı ise özellikle glitter yapılı veya simli ojeler eğer altta bir base coat varsa aseton tarafından daha kolay arındırılıyorlar, tırnak çok fazla yıpranmamış oluyor bu şekilde. 

Base Coat ojeler tırnak ile oje arasında bir savunma görevi gördüğü gibi tırnağa bakım da yapıyor bu sayede ojeler asetonla silindiğinde tırnakta oluşabilecek soyulma veya sararma gibi durumlar da ortadan kalkmış oluyor.

Base coat ojenin bu kadar avantajı varken dezavantajı da mevcut. Base coat, üzerine uygulanacak ojenin homojenliğini bozabiliyor, bu nedenle ojeyi fırçayı fazla bastırmadan ve seri bir şekilde sürmek gerekiyor. Bir diğer eksisi de ojenin kuruma süresini oldukça uzatabilmesi. Bu nedenle de Base Coat ojeyi tırnağa mümkün oldukça ince bir katman halinde sürmek gerekiyor.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur, hoşçakalın^^

Benzer Yazılar

3 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Uyarı!