Mac Face and Body Fondöten - C1

Mayıs 19, 2017

Merhabalar!

Bugün favori fondötenlerimden biri olan Mac'in Face and Body fondöteninden bahsetmek istiyorum. Ben günlük kullanımda kalıp gibi duran kalın yapılı fondötenleri sevmiyorum, Face and Body fondöten de bu konuda çok hoşuma giden bir fondöten. Fondötenin bendeki rengi en açık sarı alt tonlu renk olan C1.

Öncelikle fondötenin şişesi büyük plastik ve damacana gibi bir formda, pompa bulunmuyor bu sayede ne kadar ürün alacağımız da bize kalmış oluyor, ürün miktarını istediğimiz kadar ayarlayabiliyoruz. Face and Body'nin ayrışabilen su bazlı bir yapısı olduğu için daha iyi sonuç alabilmek adına kullanmadan önce iyice çalkalamak gerekiyor.


Face and Body su gibi bir yapısı olan ve ıslak bitişli bir fondöten, cilde çok hoş bir parlaklık veriyor. Islak bitişten çok fazla hoşlanmayanlar ve karma ya da yağlı ciltlilerin mat bir bitiş yakalamak için üstünden transparan bir pudra ile geçmeleri gerekecektir.

Fondötem performans olarak az kapatıcılık sağlıyor, kapatıcılığı arttırmak için kat kat uygulama yapılabiliyor fakat ben genelde tek kat uygulamayı tercih ediyorum, benim için renk eşitliği sağlaması yeterli oluyor, eğer cildimde kapanması zor sivilce izi vs var ise fondöteni uygulamadan önce bir kapatıcı ile izleri kapatıyorum daha sonra fondöten uygulama işlemine geçiyorum.


Yapısının çok ince ve akışkan olması nedeniyle fırçayla uygulamak gerekiyor çünkü sünger fazla ürün emiyor, uygulama sonrası fırça izleri kalsa da fondöten sabitlenip ciltle bütünleştiği zaman fırça izleri kayboluyor yine de fırçayla uyguladıktan sonra isteye bağlı olarak bir süngerle tampon hareketlerle geçilebilir tekrar üstünden.



Mac Face and Body fondötenin bendeki rengi sarı alt tonlu serinin en açık rengi olmasına rağmen bana sanki bir tık fazla sarı kalıyor fakat yine de cildimde fazla sırıtmadığı için çok rahatsız etmiyor beni. Face and Body Fondötenin 50 ML lik ve  120 ML lik olmak üzere iki farklı boyu bulunuyor, ayrıca Face and Body'nin renk açıcı olarak beyaz bir fondöteni de bulunmakta. Mac'in ürünleri kendi mağazalarından veya online satış sitesinden alınabilir. 

Umarım faydalı bir yazı olmuştur, hoşçakalın <3

Benzer Yazılar

3 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Uyarı!