Loreal Saf Kil Detoks Maskesi

Nisan 01, 2017

Merhabalar!

Loreal'in yeni çıkardığı saf kil maskelerini sanırım duymayan kalmadı hatta ne kadar doğru bilmiyorum ama kullanıp Glam Glow maskelere de muadil olarak gösterenler varmış. Loreal'in bu maske serisine ait toplamda üç farklı kil maskesi bulunmakta:
1.Arındırıcı Maske : Cildi arındırır ve matlaştırır. Okaliptüs içerir, yeşil Renkli.
2. Detoks Maskesi : Cilde detoks etkisi sağlar, ışıltı kazandırır. Kömür içerir, siyah renkli.
3. Peeling Maskesi : Cildi pürüzsüzleştirir, gözenekleri temizler. Yosun içerir, kırmızı renkli.



Cildim normalden zaman zaman kuruya dönük olduğu için arındırıcı maskeyi direkt kafadan eledim ve detoks maskesi ile peeling maskesi arasında epey kararsız kaldım fakat en son Loreal'in Saf Kil Detoks Maskesi'ni almaya karar verdim. Detoks maskesinin içeriğinde de diğer maskelerde olduğu gibi üç saf kil bulunmakta; arı kil, montmorillonit kili, rhassoul kili. Detoks maskesi içeriğindeki 3 saf kil ve kömürün mıknatıs özelliği ile de ciltteki kir ve pürüzleri temizlemeyi ve cildi kurutmadan detoks yaparak cilde ışıltı katmayı vaat ediyor. 



  Öncelikle maske 50 ML lik cam bir kavanozda yer alıyor , mavimsi koyu bir gri renkte ve kıvamı kremsi bir yapıda fakat ben biraz daha ürünü inceltmek adına kapak kısmında bir kaç damla su ile bir tık daha cıvıtıyorum, bu şekilde hem sürümü daha kolay oluyor hem de kullanılan ürün miktarını biraz daha aza indirmiş oluyorum. Bu şekilde kullanmasam bile üzerinde yazılanın aksine kavanozun içinde 10 kullanımdan fazla ürün var bence. Maske içeriğindeki parfümden dolayı erkek parfümü gibi kokuyor, kokusu beni rahatsız etmedi ama keşke içeriğinde parfüm bulunmasaymış.

Maskenin beni en şaşırtan özelliği kuruyunca masmavi olması ve adeta gözenekleri işaretler gibi noktacık noktacık bir görünüme ulaşması oldu. Sonuç olarak yorumlarıma gelirsek maske cildime az da olsa ışıltı katıyor ve cildim bir tık daha temiz bir görünüme ulaşıyor ayrıca da cildimi yatıştırıyor fakat ben gözeneklere büyük bir etkisini gözlemleyemedim özellikle burun kenarlarımdaki gözeneklerimde pek fark olmadı diyebilirim. Benim cildimde sivilce ya da alerjik bir reaksiyona neden olmadı fakat ciltten cilde farklı reaksiyon gösterebilir. Cildimi aşırı bir şekilde kurutmuyor fakat nemlendirmiyor da , zaten her temizleme peeling veya maske işleminden sonra cildimi nemlendiriyorum.


 Loreal'in bu yeni saf kil detoks maskesini indirimde 19 TL gibi bir fiyata edindim, indirimsiz fiyatlarının 36 TL civarı olması lazım.Umarım faydalı bir yazı olmuştur, hoşçakalın ^^

Benzer Yazılar

15 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Uyarı!