Fırça ve Sünger Nasıl Temizlenir

Mart 29, 2017

Merhabalar!

Makyaj fırçalarının ve süngerlerinin temizliğine en az makyaja verdiğimiz kadar önem vermemiz gerekiyor. Fırçalarda ya da süngerlerde kalan makyaj kalıntıları ve tozlar bekledikçe bakteri oluşumuna neden olacaktır ve her seferinde kirli bir ürünle makyaj yapmak cilt sağlığı açısından zararlı olacaktır ve sivilce oluşumunu da tetikleyecektir. 



SÜNGER TEMİZLİĞİ
Öncelikle makyaj süngerinden bahsedeyim. Tek bir yöntem uyguluyorum o da kokusuz normal beyaz bir sabun. En etkili ve en basit yöntem bence. Hem kolayca köpürüyor, hem fondöten ve diğer makyaj kalıntılarını çok güzel temizliyor hem de kolay durulanıyor. Her makyaj öncesi süngerimi beyaz sabunla yıkayıp makyaja hazır hale getiriyorum ve asla kirli bir sünger kullanmıyorum. Süngerleri nemliyken kapalı bir yere koymuyorum, havalancak şekilde makyaj masamın üzerine bırakıyorum, aksi takdirde rutubet kokmasına ve küflenmesine neden olabiliyor.

FIRÇA TEMİZLİĞİ
Fırçalarımı nasıl temizlediğime gelirsek bir çok ürün mevcut. Dalin, antibakteriyel sabun, yüz temizleme jeli  gibi herhangi bir sıvı formda temizleyici işimi görüyor. Zeytinyağı ve deterjan karışımı hazırlanarak da temizleyenler de var fakat bana bu uygulama pek pratik gelmedi, 1-2 defa denedim fakat fırçaların kuruduktan sonra hafif yağlı kaldığını fark ettim. Ben daha çok elimde uzun süre bitmeyecek gibi görünen battal boy bir Dalin ile temizlemeyi tercih ediyorum hem fırçaların kılları sertleşmiyor hem de mis gibi bebek şampuanı kokmuş oluyor.

 Silikon yapıdaki fırça temizleme eldivenine ya da avuç içime bir miktar Dalin döküyorum ve kılları aşağı bakacak şekilde tuttuğum fırçayı akan suyun altında eldivenin üstünde ya da avuç içimde döktüğüm Dalin ile köpürtüyorum. Bu sayede kılların yapışma yerine mümkün olduğunca minimum su ve temizleyici temas etmesini sağlıyorum. Fırçaları duruladıktan sonra havlu ile hafifçe fazla suyunu alıp havlu üzerine dizerek kendi hallerinde kurumaya bırakıyorum.


Her zaman uygulamasam da bir yöntem daha var ki o da makyaj temizleme suları. Eğer çok acil temiz bir fırçaya ihtiyacım varsa makyaj temizleme suları kesinlikle hayat kurtarıcı bir çözüm. Pamuğa döktüğüm bir miktar makyaj temizleme suyu fırçamı tamamen derinlemesine temizlemese de o an için makyaja hazır temiz bir fırça elde etmemi sağlıyor, özellikle far fırçalarında bu yöntem çok kullanışlı.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur, hoşçakalın ^^


Benzer Yazılar

20 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Uyarı!